Brambory plněné mletým masem s omáčkou ze zakysané smetany: Rychlá příprava a famózní chuť!

Sdílejte

Čím dál více jsou vyhledávány recepty, které dokáží spojit dohromady maso a přílohu tak, že v jednom jediném kousnutí získáte tuto lahodnou kombinaci naráz. Ve většině jídel se jedná o plněné pokrmy.

Výjimkou nejsou ani plněné brambory, které v sobě ukrývají maso. Jedná se o rychlý a univerzální recept, jehož příprava nezabere mnoho času a můžete si tak déle vychutnat tu skvělou chuť.

Co potřebujeme:

  • 15 kusů brambor
  • 250 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 50 g kysané smetany
  • sůl, pepř
  • naložená rajčata
  • 40 g másla

Postup:

1) Umyjte brambory, oloupejte je a vyřízněte vnitřek nožem. Povařte je 10 minut ve vodě aby byly měkké. Cibulku smíchejte s masem a okořeňte ho.

2) Brambory se naplní mletým masem a umístí se do hrnce s vysokou stěnou a přidá se následující omáčka. Smíchejte smetanu s trochou soli, přidejte roztavené máslo a nalijte směs do brambor.

3) Můžete přidat naložená rajčata podle chuti. Pečte půl hodiny v troubě o 180 stupních.

 

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.