Čím dál více jsou vyhledávány recepty, které dokáží spojit dohromady maso a přílohu tak, že v jednom jediném kousnutí získáte tuto lahodnou kombinaci naráz. Ve většině jídel se jedná o plněné pokrmy.
Výjimkou nejsou ani plněné brambory, které v sobě ukrývají maso. Jedná se o rychlý a univerzální recept, jehož příprava nezabere mnoho času a můžete si tak déle vychutnat tu skvělou chuť.
Co potřebujeme:
- 15 kusů brambor
- 250 g mletého masa
- 1 cibule
- 50 g kysané smetany
- sůl, pepř
- naložená rajčata
- 40 g másla
Postup:
1) Umyjte brambory, oloupejte je a vyřízněte vnitřek nožem. Povařte je 10 minut ve vodě aby byly měkké. Cibulku smíchejte s masem a okořeňte ho.
2) Brambory se naplní mletým masem a umístí se do hrnce s vysokou stěnou a přidá se následující omáčka. Smíchejte smetanu s trochou soli, přidejte roztavené máslo a nalijte směs do brambor.
3) Můžete přidat naložená rajčata podle chuti. Pečte půl hodiny v troubě o 180 stupních.