No řekněte sami, nevypadá tento dezert dokonale? Recept na božský smetanový koláč, který je úžasně jemný a přitom neuvěřitelně jednoduchý!

Sdílejte




Vyzkoušejte tento dokonale vypadající dezert, který je neuvěřitelně jednoduchý na svoji přípravu. Vyzkoušejte zcela jednoduchý koláč, který překoná i složité zákusky. Nadarmo se říká, že naše babičky byly v kuchyni kouzelnice! Dělám ho už roky a moje rodina ho miluje! Tak jdeme na to!

Co potřebujeme:

Na těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 200 g másla nebo margarínu
  • 150 g moučkového cukru
  • špetku soli
  • 2-3 lžíce mléka
  • 1 vejce

Na krém:

  • 600 ml zakysané smetany
  • 2 bal. vanilkového pudingu
  • 150 g kr. cukru
  • 500 ml mléka
  • Kůru a šťávu z menšího citronu




Postup:

1) Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme hutné jednotné těsto. Těsto přikryjeme alobalem a vložíme na 30 minut do ledničky.

2) Z mléka, cukru a pudinků uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout (sem-tam promícháme) a potom smícháme se zakysanou smetanou, kůrou a citrónovou šťávou.

3) Těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou rozválíme do tvaru obdélníku (já jsem na plechu o rozměrech 20 x 30 cm). 1 těsto přendáme na dno plechu, který jsme si vystlali pečícím papírem. Na těsto rovnoměrně navrstvíme smetanový krém a přikryjeme druhou polovinou těsta.



4) Vložíme do dobře vyhřáté trouby. Při teplotě 180 stupňů pečeme 25-30 minut.

5) Necháme vychladnout, posypeme práškovým cukrem a můžeme si pochutnávat.

6) Přejeme Vám dobrou chuť.

Napsat komentář

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.