1 vejce a 1 jablko – za 5 minut skvělý dezert. Žádná trouba nebo kvásek!

Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na smažené jablečné tyčinky je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen 1 vejce a 1 jablko. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá.

1 vejce a 1 jablko - za 5 minut skvělý dezert. Žádná trouba nebo kvásek!
Zdroj: Carofil Cooking

Smažené jablečné tyčinky

Co budeme potřebovat:

  • 1 vejce
  • 110 g bíleho jogurtu
  • 2 lžíce cukru
  • 3 lžíce oleje
  • pomerančová kůra – podle chuti
  • 1 jablko
  • 250 g mouky
  • 5 g prášek do pečiva

Ostatní:

  • teplý olej – na smažení
  • krystalový cukr – na obalování

Jak budeme postupovat:

1. Do mísy dejte 1 vejce, přidejte bílý jogurt, olej a promíchejte metličkou.

1 vejce a 1 jablko – za 5 minut skvělý dezert. Žádná trouba nebo kvásek!
Zdroj: Carofil Cooking

2. Poté přidejte pomerančovou kůru, nastrouhané jablko a znovu promíchejte.

1 vejce a 1 jablko – za 5 minut skvělý dezert. Žádná trouba nebo kvásek!
Zdroj: Carofil Cooking

3. Dále přidejte mouku, prášek do pečiva, ručně prohněťte a vytvoříte těsto.

1 vejce a 1 jablko – za 5 minut skvělý dezert. Žádná trouba nebo kvásek!
Zdroj: Carofil Cooking
1 vejce a 1 jablko – za 5 minut skvělý dezert. Žádná trouba nebo kvásek!
Zdroj: Carofil Cooking

4. Rukama vytvarujte ruličky a položte je na talíř vedle sebe.

1 vejce a 1 jablko – za 5 minut skvělý dezert. Žádná trouba nebo kvásek!
Zdroj: Carofil Cooking

5. Dále si připravte pánev s olejem a položte do ní ruličky.

1 vejce a 1 jablko – za 5 minut skvělý dezert. Žádná trouba nebo kvásek!
Zdroj: Carofil Cooking

6. Smažte je na mírném ohni z obou stran dozlatova.

1 vejce a 1 jablko – za 5 minut skvělý dezert. Žádná trouba nebo kvásek!
Zdroj: Carofil Cooking

7. Po upečení je obalte v krystalovém cukru.

1 vejce a 1 jablko – za 5 minut skvělý dezert. Žádná trouba nebo kvásek!
Zdroj: Carofil Cooking

8. Podávejte je s velkou chutí a radostí.

1 vejce a 1 jablko – za 5 minut skvělý dezert. Žádná trouba nebo kvásek!
Zdroj: Carofil Cooking

VIDEO NÁVOD: